Miten Patinaputiikki syntyi?

Tarina alkaa, kun ostimme mieheni kanssa Portaassa sijaitsevan vanhan myllärintilan, Humpurin, jota ajanhammas oli jo hiukan ehtinyt nakertaa. Rakkaus vanhaan tavaraan sai uuden merkityksen kun kunnosti ja kalusti vanhaa taloa. Maalaismaisema ja talon vanhanaikainen ilmapiiri vei sydämen: vapaa-ajanasunnoksi tarkoitettu Humpuri muuttui pian kodiksi ja monivuotinen, turvallinen työpaikka Helsingissä kirpputoriyrittäjyydeksi Tammelassa. 


Vuonna 2009 Patinaputiikki aloitti toimintansa Tammelan kirpputori nimellä Tammelan kirkonkylässä. Konsepti muuttui vähitellen oman näköiseksi ja liikkeen nimi vaihtui Patinaputiikiksi. Muutamassa vuodessa vanhasta tavarasta ja vanhoista huonekaluista oli tullut elämäntapa ja lopulta kirpputori muuttui kokonaan vanhantavaranliikkeeksi. Tunnelmallinen Portaan kylä, jonka reunamalla asumme, alkoi tuntua yhä kutsuvammalta, joten päätin seurata sydäntäni ja vuonna 2014 Patinaputiikki muutti isompiin tiloihin Portaaseen, vanhaan, kuusikymmentäluvun kaupparakennukseen.


Vanhan vaalimisesta on tullut elämäntyyli. Patinaputiikin kautta haluan välittää muillekin palasia kiehtovasta maailmasta, joka on saanut minut pauloihinsa. Jännittävistä esineistä huokuva nostalgia on koukuttavaa puhumattakaan tarinoista niiden takana. Vanhat esineet ja vanhat huonekalut vievät mielen mummolaan, turvalliseen lapsuuteen ja rosoinen romantiikka ja estetiikka kiehtovat mieltä. Vanhojen esineiden kanssa puuhailu on tietysti myös arvovalinta: kierrätys on tärkeää ja on ihana huomata, kuinka vanhat esineet löytävät uuden kodin ja käyttötarkoituksen!


Putiikinpitäjän kuvallista tunnelmointia voi seurata Instagramissa ja Facebookissa.

Sydämellä,

Putiikinpitäjä Jaana

                                                                                                                     Kuva: Lassi Puhtimäki