Miten Patinaputiikki syntyi?

Tarina alkaa, kun ostimme mieheni kanssa Portaassa sijaitsevan vanhan myllärintilan, Humpurin, jota ajanhammas oli jo hiukan ehtinyt nakertaa. Rakkaus vanhaan tavaraan sai uuden merkityksen kun kunnosti ja kalusti vanhaa taloa. Maalaismaisema ja talon vanhanaikainen ilmapiiri vei sydämen: vapaa-ajanasunnoksi tarkoitettu Humpuri muuttui pian kodiksi ja monivuotinen, turvallinen työpaikka Helsingissä yrittäjyydeksi Tammelassa. 

Tunnelmallinen Portaan kylä, jonka reunamalla asumme, alkoi tuntua yhä kutsuvammalta, joten päätin seurata sydäntäni ja Patinaputiikin kivijalkaliike muutti Tammelan keskustasta isompiin tiloihin Portaaseen, vanhaan, kuusikymmentäluvun kaupparakennukseen. Portaan kylän juuret ulottuvat aina 1400-luvulle. Idyllinen kylänraitti hyvin hoidettuine pihoineen, kylän läpi virtaava Turpoonjoki sekä Mäkikylä pienen kävelymatkan päässä vievät kulkijan ajatukset kauas menneeseen aikaan. Kivijalkaliike palvelee edelleen verkkokaupan rinnalla Portaan kylässä, osoitteessa Portaanraitti 1. Tarkistathan kivijalkaliikkeen aukioloajat ”yhteystiedot” kohdasta, joka löytyy verkkokaupan jokaisen sivun alareunasta!

Patinaputiikin verkkokauppa avasi ovensa vuonna 2016 ja siitä asti ihanat vanhat tavarat ovat olleet kaikkien saatavilla verkkokaupan kautta. Verkkokauppaan lisätään lähes kaikki tuotteet mitä liikkeessäkin on, pois lukien kaikkein suurimmat huonekalut. 

Vanhan vaalimisesta on tullut elämäntyyli. Patinaputiikin kautta haluan välittää muillekin palasia kiehtovasta maailmasta, joka on saanut minut pauloihinsa. Jännittävistä esineistä huokuva nostalgia on koukuttavaa puhumattakaan tarinoista niiden takana. Vanhat esineet ja vanhat huonekalut vievät mielen mummolaan, turvalliseen lapsuuteen ja rosoinen romantiikka ja estetiikka kiehtovat mieltä. Vanhojen esineiden kanssa puuhailu on tietysti myös arvovalinta: kierrätys on tärkeää ja on ihana huomata, kuinka vanhat esineet löytävät uuden kodin ja käyttötarkoituksen!

Putiikinpitäjän kuvallista tunnelmointia voi seurata Instagramissa ja Facebookissa.  

Sydämellä, Putiikinpitäjä Jaana